Acum 2 ani, cineva a avut o idee. O idee care, pusă în practică, înseamnă tratament la standarde europene pentru românii care au probleme hematologice (cam 4000 în fiecare an) și mai ales pentru cei care ar avea nevoie de transplant de măduvă (cel puțin 500 în fiecare an). Da, oamenii ca mine ar putea fi transplantați pe viitor repede și bine în țara lor, fără să mai fie nevoiți să apeleze la mila publică și să aștepte luni sau chiar ani ca Ministerul Sănătății să le dea aprobare și fonduri pentru a merge în străinătate.

Acum câteva luni m-a alăturat oamenilor care vor să pună în practică aceeastă idee. În noiembrie ideea a făcut un pas mare, sprijinită de un om mare: Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, ne-a ascultat și ne-a promis sprijinul dânsului.
Ieri am făcut încă un pas, la întalnirea pe care am avut-o cu managerul Spitalului Universitar din București, dr. Cătălin Cârstoiu. Dânsul ne-a încurajat cu entuziasm să mergem mai departe, promițându-ne sprijinul conducerii spitalului, care se va materializa în primă fază prin semnarea unui acord între spital și părțile implicate în implementarea ideii.

Cu asemenea oameni, sunt optimist că până la sfârșitul lunii următoare ideea se va transforma într-un proiect  in adevăratul sens al cuvântului, gata de prezentat către public.

Așa ca … stați pe-aproape!


4 comentarii on Primii pasi

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Daniel Raduta, Dragos Dogaru. Dragos Dogaru said: Mult Succes ! RT @draduta: RT @draduta Primii pasi http://bit.ly/fTchYz [...]

 2. Emil Tamaș spune:

  Daniel, sper că ești bine, sănătos!

  Mult succes! Faci o muncă nobilă care va fi în folosul celor în situații dificile mult timp de acum încolo!

 3. CARMEN DOIA spune:

  Bravo, ma bucur ca esti bine, am urmarit cazul tau in timp ce incercam sa salvez si eu o viata – nepotul meu Radu Bragadireanu. Cazul tau mi-a dat mult curaj sa merg mai departe si sa sper ca se poate rezolva. Acum ca am trecut de partea grea cu Radu vreau sa merg mai departe si sa salvez o noua viata. As vrea sa ajut si eu cu ce se poate in noul proiect. Am citit articolul tau legat de mobilizare. Nu stiu ce m-as fi facut fara toti acei oameni cu suflet care m-au ajutat cu Radu, multora le pot citi numele in lunga ta lista si le multumesc inca odata pe aceasta cale. Totusi, cred ca cel mai bine ar fi sa ne mobilizam astfel incat prin proiecte de genul celui de care vorbesti acum nu doar o parte din cei bolnavi sa aiba parte de tratament in strainatate, ci cu totii sa aiba acces aici in Romania la tratamentul corespunzator, sa incercam sa ne mobilizam pentru a oferi copiilor nostrii o noua viata, o noua sansa de a trai in siguranta.
  Numai bine, astept vesti legate de proiect!

 4. ralus spune:

  sa se implineasca!

Lasă un răspuns

*