… nu numai in online-ul local, cat in Romania in general.
asta a spus unul dintre oamenii care au un site foarte popular despre campania media pentru strângerea de fonduri necesare transplantului meu.
Împreună cu el și cu alții am descoperit și eu anul acesta că există mult mai mulți oameni decât credeam care pot lua o pauză de la ritmul nebun al vieții cotidiene pentru a se implica într-o luptă care nu-i a lor. A fost un efort uriaș al unei echipe enorme. De la coordonarea campaniei, atragerea de susținători, scris un articol pe blog, pus un banner, făcut site, bannere, sistem de licitații, oferit obiecte la licitație, traduceri, concerte și alte evenimente, confecționarea de mărțișoare până la donațiile de 1€, 10€, 100€, 5000€ ,12.000€, toate au fost importante pentru succesul campaniei.

Să vedem ce-au realizat toți acești oameni, cuantificat în cifre seci, culese în perioada 1 februarie – 31 martie 2010:

 • blogul a înregistrat 125.423 vizite de la 68.385 unici din 112 țări
 • 108.427 vizite din 56 de orașe din România
 • 2m:26 sec timpul mediu petrecut pe site
 • 20.000 de susținători pe Facebook
 • blogul a fost pe locul 1 in zelist.ro timp de 6 săptămâni
 • Peste 250 de site-uri au pus link către blog (direct sau prin banner)
 • Hashtag-ul #draduta a fost cel mai folosit de conturile Twitter românești timp de aproape 30 de zile
 • S-au adunat peste 150.000€ în mai puțin de o lună; detalii aici

Următoarea întrebare care se pune: câți oameni au fost implicați? Cred că vorbim de peste o mie, dacă nu chiar două, care au contribuit în toate modurile enumerate la începutul articolului și nu numai. Ne gândisem la posbilitatea de a face o listă cât mai mare, pentru le mulțumi fiecaruia aici. Numai că ne-am dat repede seama că e practic imposibil.

Totuși, acest articol a fost scris cu intenția de a da un exemplu că se poate! Se poate ca zeci și sute de români să susțină în mod activ și dezinteresat aceeași cauză! Așa că n-ar fi complet fără a oferi o imagine mai detaliată a efortului uman implicat. Am hotărât deci să risc să fac o listă care se vrea cât de cât reprezentativă pentru ceea ce înseamnă să faci o campanie media de asemenea anvergură. Îmi cer scuze celor care au fost uitați; nu am avut timp fizic să fac o listă completă.

în primul rând, echipa de zâne: Diana, Anca B, Anca D, Irina, Mika, Oana, Ruxandra;
apoi, o mulțime de alți oameni sufletiști: ACart, Adi Hădean, Adina, Alex Bleau, Andrei Crivăț, Cabral, Chinezu, Ciprian și Alina, Cougar, Cristian Șuțu, Cristina Putan, Cristina Tinta, Dan Voiculescu, Elena Cîrîc, Florin Chilian, Ionuț Tarcea, Lucian Lorin, Marieta Varga, Marius Matache, Mihnea Măruță, Mile și Ramona Cărpenișan, Milorad Milenovici, Monica Muntean, Nebuloasa, Piticu, Sabina Cornovac, Sorin Rusi, Sorina Enea, Tiberiu Lovin, Tomo Minoda, Violeta Dincă, Viorel Copolovici, Vlad Dulea și bineînteles familia de profeșioniști de la BitDefender.

Pe lânga ei au fost enorm de mulți alții care au pus bannere și/sau au scris despre mine. Cred că se regăsesc cu toții în lista cu sursele de trafic pentru blog, pe care o puteți consulta pe pagina următoare:


Pagini: 1 2

22 comentarii on Mai rar am vazut o asemenea mobilizare

 1. ruxa spune:

  două mici completari, daca-mi dai voie:

  1. pana acum, cred ca aceasta mobilizare e unica in online. sper sa se repete, totusi :)
  2. eu cred ca gresesti cand spui “o cauza care nu e a lor”. cred ca succesul acestei mobilizari a fost dat si de faptul ca cei mai multi am considerat cauza asta ca fiind a noastra, in egala masura a noastra – a tuturor, cat si a noastra – a fiecaruia dintre noi.

  In rest, sanatate, tie, ralucai si lui vladut cel micut, si maxime felicitari tuturor celor care au contribuit. multumirile pur si simplu ar fi insuficiente :)

 2. Marieta spune:

  Eu am privit lucrurile dintr-un unghi mai personal, dar asta e irelevant. Campania a fost unică prin amploarea ei, mobilizarea a fost fără precedent, iar cauza a fost a noastră a tuturor. Altfel nu ne-am fi implicat. Mulţumesc pentru menţionare, n-am fost decât o mică rotiţă într-un angrenaj uriaş.
  Mie mi-a prilejuit pe lângă bucuria succesului şi plăcerea de a le cunoaşte pe zâne şi nu numai pe ele.

 3. Marois spune:

  Da, într-adevăr nu s-a mai făcut aşa ceva până acum, sau ce puţin până acum 3 ani de când am intrat în online. Important e că te-am putut ajuta şi sper că vor mai fi astfel de campanii şi atât de mulţi oameni care să ajute.

 4. [...] This post was mentioned on Twitter by Daniel Raduta. Daniel Raduta said: @ruxa @aurasmihai http://danielraduta.ro/?p=880 [...]

 5. impresionant, pur si simplu impresionant si frumos

  felicitari online-ului romanesc

  • Urez online-ului să fie prima acțiune “concertată” dintr-o serie de multe altele.

   • Elena Cristina Canepa spune:

    Buna Daniel,
    am o prietena care are aceeasi boala pe care ai avut-o tu, trebuie sa fac un transplant in curand, numai ca nu are match. e romanca si traieste in State. match-ul poate veni doar de la romani. avem mare nevoie sa facem un sit similar cu al tau , ca sa facem cazul ei mai cunoscut, pentru ca sa se duca mai multi romani sa se testeze. ne poti recomnda ceva in acest sens, cum sa fim mai eficienti ? eu cel putin nu sunt informaticiana.
    multumesc.

    • Eu aș recomanda să întrebe și de eventualitatea unui transplant haploidentic (adică de la un frate/soră parțial compatibil). Transplantul de tipul ăsta nu prea se face însa în SUA, așa ca dacă are frate/soră ar putea întreba undeva in Europa.
     Pentru căutarea unui match, cred că cel mai eficient e să folosească rețele sociale. Bineînțeles mai întâi trebuie făcut un site unde să fie prezentată situația (pe wordpress.com se poate face foarte ușor un blog personalizat). Te sfătuiesc să cauți pe internet despre Cristina Liliana Dinu, o altă româncă care începuse o actiune de căutare a unui donator.
     O altă varianta ar fi un transplant cu celule stem din cordonul ombilical. Mai multe despre varianta asta pot să-i spună aproape orice medic transplantog informat.

     Multă sănătate!

 6. Eu ma bucur foarte mult ca tu esti ok si ca online-ul romanesc a salvat o viata. Si-acum ma infiorez cand ma gandesc la licitatia de la Timisoara. :)

  Poate cand o sa te simti bine de tot, ne faci o vizita, sa bem ceva cu tine. :) la Timisoara, adica ;)

  La multi ani si un 2011 cu foarte multe reusite.

 7. A.Dragos spune:

  E bine că s-a terminat totul cu bine datorită unor oameni minunaţi.

  La mulţi ani!

 8. Mircea spune:

  Poate sunt eu tampit insa nu am gasit nicaieri in ceea ce ai scris un “Multumesc”. Cred ca normal era sa iti incepi “discursul” cu niste multumiri adresate clor care te-au ajutat. Nu ma numar printre ei daca la asta te-ai gandit. La Multi Ani!!!

 9. [...] a face fapte extraordinare. Cel mai bun exemplu vine chiar din online-ul românesc, cel al lui Daniel Mădălin Răduţă un om în jurul căruia s-au mobilizat peste 250 de site-uri şi peste 20.000 de oameni de pe [...]

 10. sorin spune:

  Undeva, prin primavara lui 2010, spuneam ca poate bem o bere impreuna si participi la un fotbal…Sper ca in 2011 sa apucam sa facem aceste lucruri:). Important este ca s-a crezut in aceasta campanie…ca oamenii au sperat si s-au rugat. Cuvintele n-au valoare acum, faptele si-au spus cuvantul…

 11. Zoly spune:

  Daca doar cu atat pot ajuta un om voi repeta experienta cu fiecare ocazie. SANATATE MULTA!!!!

 12. x spune:

  daniel, sunt printre multii anonimi care a mediatizat cazul tau si pentru care singura multumire de care are nevoie e ca tu sa fii bine. acum, insa, am ajuns in situatia de a cere o favoare, de a nu intrerupe lantul ajutorului. iar de data asta veriga pe care imi doresc mult de tot sa o ajutam e un medic de 33 de ani, diagnosticat cu neoplasm pulmonar. vrea si el sa-si creasca fetita care acum are 7 luni, dar niciu tratament incercat nu a dat randament (chimioterapie, radioterapie, interventie chirurgicala).

  este un medic deosebit. poate ai citit despre el pe pagina cristinei bazavan (http://bazavan.ro/2011/02/dr-house-trebuie-salvat/). cazul lui este prezentat pe larg aici: http://florin-fanea.blogspot.com/

  multumesc anticipat pentru ajutorul tau.

 13. [...] la capitolul “Campanii fara companii” se afla si #Draduta si batrana din mehedinti. Si [...]

 14. Gamine spune:

  deseori nu vezi asa mobilizare din cauza lipsei de comunicare. trebuie sa schimbam asta

 15. visit spune:

  I usually do not drop many responses, but after reading through a few of the comments
  here Mai rar am vazut o asemenea mobilizare
  | Daniel Mădălin Răduță. I do have 2 questions for you if it’s okay. Is it only me or do some of these responses look like they are coming from brain dead folks? :-P And, if you are writing at additional places, I would like to follow everything new you have to post. Could you post a list of every one of your public sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

 16. Daniel Raduta spune:

  Mulțumesc mult. Sper ca în curând să-l înlocuiești cu altul și mai interesant; stai pe recepție!

Lasă un răspuns

*