Pe scurt

Leucemia este un cancer al sangelui. Spre deosebire de alte tipuri de cancer, e o boala mult mai parșivă, care se manifestă brusc si intens. În măduva osoasă, responsabilă de producerea celulelor sanguine, se produc mutații care dau naștere unor noi tipuri de celule. Aceste celule nu-și mai îndeplinesc rolul normal, de producere a celulelor din sânge și, în plus, se reproduc într-un ritm extrem de rapid. Ajung să domine maduva osoasă și se ajunge in stadiul în care nu mai sunt producători de celule sanguine. Cum celulele sanguine asigură imunitatea organismului, te trezești fară imunitate. Și cam orice infecție este inevitabil fatală.

Am fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastică în octombrie 2009. De atunci urmez tratament cu citostatice, care mi-a asigurat intrarea în remisie. Particularitațile leucemiei mele indică însă ca riscul de recădere (revenire a bolii) este mare. De aceea, medicii recomandă un transplant de maduvă osoasă (celule stem hematopoietice) acum, la prima remisie, care mi-ar asigura cele mai mari sanșe de recuperare totală. În cazul meu, procedura se poate face doar la o clinică din străinătate,  unde costă 120.000 € - 150.000 €.

Supraviețuitori

Leucemia este o boală care face multe victime. Totuși, cu tratementul corect, cu atitudinea potrivită si cu sanșă, mulți au învins-o. Doar două exemple:
Jose Carreras, celebrul tenor, a făcut un transplant în 1987 și … mai departe știți și voi
Maarten van der Weijden, înotător olandez, a fost diagnosticat in 2001. În 2008 a câștigat un titlu olimpic.

Pe larg

Dacă m-ar vedea cineva acum. când sunt în remisie, ar spune: “pentru ce-ti trebuie dom’ne o caruță de bani să faci transplant? ca arăți foarte bine și în forma”. Parcurgeți următoarele rânduri si veți afla de ce.

Responsabilă de producerea celulelor din sânge este maduva osoasă. În leucemie, maduva începe sa producă leucocite (celulele albe) care suferă anumite mutații ce nu le mai permit să-și indeplinească funcția normală, aceea de a ajuta organismul împotriva infecțiilor. Mai mult, aceste celule se reproduc accelerat, ajungând treptat sa înlocuiască toate categoriile de celule ale sângelui: hematiile, trombocitele si bineînțeles leucocitele.

Hematiile au rolul de a asigura o bună oxigenare la nivel celular iar trombocitele ajută în oprirea sângerărilor. În momentul când aceste celule leucemice le înlocuiesc pe cele normale, sângele nu-şi mai poate îndeplini funcţiile. Cum sângele este o componenta vitala a organismului, ce se poate întâmpla oare când nu mai funcționează?

Tipul de leucemie de care sufăr eu, leucemia acută limfoblastică, are ca particularitate o dezvoltare explozivă a celulelor canceroase într-un timp foarte scurt. Netratată, se dovedește fatală in termen de 2-3 luni de la instalare. Eu nu am facut excepție: în martie 2009, analizele de sâange erau excelente, la jumatatea lui octombrie aveam febra de 40 grade, nu eram activ mai mult de 6 ore/zi și măduva era formata in proporție de 99% din celule canceroase iar sângele avea 70% celule canceroase.

Dupa diagnostic, urmez tratament un tratament chimioterapeutic destul de dur care s-a dovedit capabil să ducă boala în remisie. Adica celulele leucemice numară mai puțin de 5% din totalul celulelor din maduvă, ceea ce înseamnă ca boala e momentan sub control.
Ce înseamnă chimioterapie: medicamente administrate direct în sânge, care omoară celulele canceroase dar și pe majoritatea celor sănătoase. Se mizează că, după refacere, celulele normale vor prelua controlul. Din pacate, medicamentele folosite sunt toxice pentru organism, în special pentru organele interne, cum e ficatul, care filtrează permanent sângele în cautare de toxine. Administrate în doze mari și repetate pot provoca vătămări grave si uneori iremediabile ale organelor interne.

Totuși, faptul ca am intrat în remisie într-un interval de timp destul de lung, precum și configurația celulelor canceroase indică un risc mare de recădere (revenire a bolii). O recădere înseamnă de obicei o răspândire și mai agresivă a celulelor leucemice, tratamentul chimioterapeutic este de obicei mai puțin eficient și trebuie intensificate dozele și ca urmare boala intră in remisie mult mai greu sau … deloc. Prognosticul este deci unul pesimist dacă suferi o recădere.

Așa că indicația medicilor este de a face un transplant medular în cel mai scurt timp posibil. Operațiune care reduce foarte mult riscul de revenire a bolii. Transplantul medular în zilele noastre înseamna înlocuirea producatorilor de celule sanguine din maduva osoasă, producători numiți celule stem hematopoietice, cu celule stem provenite de la o persoana sănătoasă.  Nu orice persoană sănătoasă este însă un donator potrivit: trebuie ca, la nivel celular, sa existe o compatibilitate mare între donator si primitor. Altfel, reacțiile inițiale (normale de altfel) de respingere a organismului gazdă (necunoscut) de către celulele donator ar fi fatale. Aceste reacții sunt cu atât mai reduse cu cât compatibilitatea e mai mare și se tratează prin diverse metode de către medici.

În România anului 2010, nu se face transplant decât la cei care au un donator înrudit 100% compatibil, adica la 25% din totalul pacienților. Spre comparație, în Italia se fac transplanturi cu donator înrudit parțial compatibil de prin 1995. De ce? Din cauza modului în care a fost administrată sănătatea de-a lungul timpului. Deci sanșa mea e să fac aceasta operație de transplant in străinătate, la o clinică cu expertiză. Mai e un singur obstacol de trecut și anume costurile foarte mari, de 120.000 € – 150.000 €.


78 comentarii on Leucemia

 1. [...] aflat ca are leucemie, a urmat un tratament si are nevoie, mai departe, de un transplant de maduva. Va povesteste el mai multe despre toate astea. Iar transplantul asta costa si va dati seama … comentariile sunt de [...]

 2. [...] Daniel. Colegul ei de muncă trebuie să facă un transplant de măduvă cât mai repede. (Citiţi AICI despre boala de care suferă [...]

 3. [...] Cand dai cu capul de peretii existentei tale si cand te mai loveste si o boala necrutatoare nimic nu este mai cumplit decat sa n-ai parte de prieteni si de ajutor. As vrea sa nu fie nevoie de ajutorul nostru in cazul lui Daniel, un tanar de 28 de ani, despre care o sa va vorbesc, si care sufera de leucemie. [...]

 4. [...] o situatie comuna, i se poate intampla oricui, si anume dl Daniel Raduta are o problema medicala (aici gasiti tot ce tine de boala lui; dincoace gasesti o dovada – nu de alta dar avand in vedere cate [...]

 5. mihai spune:

  O intrebare/sugestie, scuze daca este deplasata. Ai putea folosi celule stem de la copilul tau care se va naste in curand? Ar putea avea o compatibilitate foarte buna.
  Mult succes.

 6. [...] din străinătate,  unde costă 120.000 € - 150.000 €. (Daniel Răduță explică aici http://danielraduta.ro/?page_id=82 în detaliu particularitățile [...]

 7. [...] ce? Pentru că Daniel suferă de leucemie acută limfoblastică. Un fel de cancer al sângelui. Se moare. Rata de supraviețuire timp de 5 ani (conform [...]

 8. gigi spune:

  ” Sunt diagnosticat cu leucemie acută limfoblastica, din octombrie 2009 “!!!!! DE CE PRIMESTE SPRIJIN SI “E U R O” DIN IANUARIE 2009 ?????????????????????????

 9. Cristina spune:

  Sa ti dea Dumnezeu multa tarie pentru ca vei avea nevoie. Nu mi pot imagina prin ce treci, si tu si familia ta. Insa, in speranta ca multi mai multi oameni vor intinde o mana de ajutor, mai mult decat in cazul Cosminei, un ingeras de copil care din cauza statului roman si a incopetentei lui, nu a mai avut timp sa astepte strangerea banilor. Asa ca, pentru cei care vor citi acest mesaj si se gandesc ca mai e timp, ei bine, nu mai e…cu cat incearca fiecare sa i intinda o mana de ajutor lui Daniel, mai repede, cu atat mai bine. Multa sanatate, credinta si speranta!

 10. Roxana spune:

  E foarte greu…in Romania …teroare…Ministerele nu au bani de nimic…decat pt interesul personal al fiecaruia de acolo …si atat…
  Locuiesc in strainate…si credeti-ma…nu se compara…anume..in Cipru , care e o tara f mica…dar unde…chiar daca nu se pot face aici anumite tratamente si interventii , pacientii sunt trmisi in alta tara automat, fara multe asteptari si pe banii statului…De ce altii pot si in Romania nu se poate? Oare altii au mai multi bani? Nu cred…Problema e de administrare si de bun simt fata de cei care platesc la stat bani pt sanatate….
  Doamne ajuta sa reusesti!

 11. [...] zi in care a inceput sa vada viitorul diferit de cum il vedem noi, pentru ca a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica. Sfarsitul tratamentului se face cu un transplant de maduva, facut in strainatate si care costa [...]

 12. [...] zi in care a inceput sa vada viitorul diferit de cum il vedem noi, pentru ca a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica. Sfarsitul tratamentului se face cu un transplant de maduva, facut in strainatate si care costa [...]

 13. valentin spune:

  ma bucur sa vad ca atatea persoane s-au interesat de situatia ta. macar de ar fi trimis cate 100 ron fiecare… Imi dau seama ca oricui i se poate intampla. Viata asta are atatea suisuri si coborasuri. Sa stii ce pierzi atunci cand esti invingator si sa stii ce castigi atunci cand esti invins.
  Dumnezeu sa te ajute.

 14. [...] viaţa i-a dat o lovitură puternică şi crâncenă. În octombrie 2009 a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastica. Şansa lui la viaţă este un transplant de celule stem hematopoietice, care trebuie făcut cât [...]

 15. o_patoloaga_in_devenire spune:

  Salut. Am cateva intrebari: ce fel de leucemie este si exact care a fost protocolul prin care s-a diagnosticat? S-a urmat ultimul manual World Health Organization Classification of Tumours of Haematopoietic and Lymphoid Tissues? Unde s-a facut diagnosticul?
  In legatura cu transplantul d emaduva, se va alege un HLA identical donor dintr=o baza de date, nu se poate folosi un sibling partially compatible pt ca riscurile sunt prea mari.

 16. o_patoloaga_in_devenire spune:

  ALL (acute lymphoblastic leukemia) ar trebui sa aiba prognostic f bun, depinde cum a raspuns la tratament (raspunsul la tratament este cel mai important factor de prognostic). Varsta lui ii inrautateste un pic prognosticul f bun (80% imi pare se vindeca la copii).

 17. o_patoloaga_in_devenire spune:

  Fratele meu este patolog in Romania, aveti mare grija la diagnostice caci se fac de multe ori dupa ureche. Romania nu respecta protocoalele internationale si consensurile de diagnosticare. Motivul este simplu: medicii romani nu deschid carti si revite de specialitatea lor ca sa fie la curent cu ce se intampla in lume, practice medicina veche de 30-50 de ani. News: medicina evolueaza ZILNIC!

  • traian spune:

   scuze ca intervin! nu obisnuiesc!

   tocmai facusem aprecieri pozitive la adresa d-voastra referitor la modul profesional de discutare a cazului, am citit apoi ca sunteti in usa!
   Texte de genul “Romania nu respecta protocoalele internationale si consensurile de diagnosticare. / medicii romani nu deschid carti si revite de specialitatea lor ca sa fie la curent cu ce se intampla in lume, practice medicina veche de 30-50 de ani. News: medicina evolueaza ZILNIC!” , generalizate, suna extrem de mincinos si in necunostiinta de cauza! cel mult se poate spune ca unii dintre medicii romani pot face acest lucru, dar sa spui ca toti fac acest lucru este extrem de deplasat! Ca si cum eu as spune despre americani, in general, ca sunt obezi, sau inculti sau ca mananca doar fast-food!
   Generalizarile sunt de cele mai multe ori periculoase, si in cazul d-voastra, emiterea acestei judecati de valoare, influenteaza extrem de negativ perceptia – si asa deformata!- despre actul medical sau calitatea profesionala a unor medici, in contextul in care repet, modul d-voastra de a aborda profesional situatia mi se pare demn de lauda! unii se vor simti cu adevarat jigniti, inclusiv fratele d-voastra despre care spuneti ca este medic in Romania!
   Intamplator, si eu si sotia mea suntem medici – asa cum am mai spus intr-un comentariu anterior- ea este medic hematolog, supra specialitate transplant medular – transplantul medular se face la IC Fundeni din 2001, sunt deja peste 200 transplantati, asa ca daca unii nu stiu inca asta, nu insemana ca nici nu exista!

   Nu vreau sa intru in polemica, am sa ma si retrag din comentarii, dar sper ca daca veti ramane in continuare in legatura in acest blog, astept sa vad/citesc lucruri bune si pozitive si nu judecati de valoare despre ‘ medicii din Roamania”
   Cu deosebit respect

   train tanase

   • o_patoloaga_in_devenire spune:

    Salut.

    Ok, inteleg greseala de generalizare si parerea vaostra (a ta si a sotiei tale).

    Desi fac mari eforturi sa nu generalizez si sa nu anulez medicii din Romania, am intalnit atat de multe greseli si pareri total eronate…pur si simplu, sa ma iertati, insa nu am vazut UN CAZ in romania in care sa fiu multumita de cum lucrurile au fost handled.
    Sigur ca pestele se impute de la cap si nici un rezident nu se va trainui in Romania dupa protocoale din US cand medicii care il invata inca din medical school si mai incolo nu ii cer si nu ii prezinta aceste lucruri. Deci da, nu este vina voatsra, a rezidentilor, a medicilor romani, problemele sunt multe si vin din multe directii.

    Asadar imi cer scuze.

    Cred ca greseala mea este de la neizolarea emotiilor legate de faptul ca eu invat intr-un anumit fel emdicina si parintii mei cei dragi mie sunt tratati f diferit si atat de necorespunzator si nemultumitor pt mine. Solutia sigur este sa nu mai generalizez jignirile la adresa tagmei medicilor din Ro si sa imi iau pe cei dragi de acolo (moment in care nu ma va mai interesa ce se intampla acolo).

    Sio parte din usurinta cu care fac “judecati de valoare” mai vine si din cat de judgemental am fost invatata sa fiu de catre societatea romaneasca, nu de alta societate (un alt lucru de care incerc sa scap).

    In final mai vreau sa spun numai atat: daca scoala medicala romaneasca este atat de buna si rezidentiatul din Romania asa de bine pregateste, atunci de ce cineva care intra cu 10 (da, nu este typing error) la UMF Carol Davila Bucuresti, are bursa de studiu cam toti anii si se straduieste sa invete bine trebuie sa reconsidere totul si sa invete 3 ani pe branci ca sa ia niste punctaje decente la boardurile americane ca sa ajunga aici in sistem si sa vada ce prapastie este intre ce se intampla in Romania si ce se intampla pe aici…hmmm…

    Si mai este o problema aici: Romania nu formeaza in ziua de azi caractere si oameni realisti. Intelectualii Romaniei (actuali, nu fosti si majoritatea, nu toti, sa nu generalizez) cresc si supravietuiesc fiind in denial asupra valorii lor reale si a calitatii reale a muncii/profesiei pe care o practica.Sigur si aici sunt muule explicatii, de acord, insa nu de ele vb eu acum. Eu vorbesc de cat de mult si rapid reactioneaza la orice observatie care remotely ar trimite la un lucru pe care nu l-ar face la anumite standarde. Majoritatea comportamentelor sunt urlete de orgoliu ranit (ceea ce arata ca muult se investein cresterea si ingrijirea orgoliului).

    Asta iarasi este parerea mea, cand ma uit inapoi la Romania si la romani, cum se poarta, cum muncesc, ce idei si pareri au si cum si le exprima.

    Un comentariu mult prea lung, sper cu un minim de coerenta. Inca o data scuze medicilor romani care respecta protoale si dau un standard of care acceptabil pacientilor (realmente accept ca ei exista fara sa stiu/sa fi aflat eu).

    • Daniel Raduta spune:

     Simt nevoia sa intervin, din respect pentru medicul care ma trateaza. Nu am nici eu o parere buna despre sistemul medical romanesc. Mai ales ca m-am lovit bine de el acum. Da, sunt multe lucruri putrede.
     Dar mai sunt si niste profesionisti, care reusesc sa treaca peste dificultati si sa-si faca treaba. Eu am fost tratat dupa ultimele protocoale (folosite in US chiar: Hyper-CVAD) si medicul mi s-a parut a fi la curent cu ultimele tendinte: se duce la conferinte internationale de profil, stapaneste la perfectie limba engleza, incearca sa citeasca ultimele lucrari stiintifice.
     Nu mai zic ca azi am fost la unitatea de primire urgente de la cardiologie pentru niste analize si am fost de-a dreptul impresionat de doctorita de-acolo care, desi cazuri mai urgente sau nu veneau intr-un ritm ametitor, reusea sa le stapaneasca cu luciditate si la timp.
     Deci eu as spune ca da, sistemul nostru are mari probleme. Si probabil ca-i doboara pe multi. Dar mai sunt si profesionisti, care trec peste orice si-si fac treaba cum trebuie.

    • lady_margolotta spune:

     Mai e si mica problema a existentei acestor medicamente in spital draguta mea. Ca stiu eu protocoalele e insignifiant daca nu am medicamentul. Sau daca nu-l pot elibera farmaciile pentru ca nu mai au fonduri pentru programele de cancer. Ai idee cum e sa vezi o ruda cu lacrimi in ochi pentru ca TOATE farmaciile din Bucuresti au refuzat sa elibereze reteta? Ai idee la cate din medicamentele astea e nevoie de aprobare de la comisie? Care se intruneste asa, mai rar, care are de analizat multe, dar multe cazuri. Care sunt nevoiti sa faca pe Dumnezeu si sa decide cine primeste si cine nu tratament…..
     Da, problemele sistemului medical romanesc is foarte, foarte multe. Bravo tie ca ai reusit sa pleci. E cumva normala indignarea asta a ta…dar doar pana la un punct.
     A, conferintele alea de profil de care spune domnul Raduta….stii, de multe, de foarte multe ori ne ducem la ele (mai ales medicii tineri) pe banii nostri. Tocmai ca sa fim la curent cu tot ce se intampla.
     O zi buna si succes in cariera.
     Respectele mele pentru specializarea aleasa, nu e deloc una usoara

     Domnul Raduta, mult, mult noroc.
     LAL-ul nu e un diagnostic usor si nici tratamentul nu e asa, o plimbare in parc. Multa sanatate

    • sa fim recunoscatori spune:

     Am citit mesajul despre scoala de medicina din Romania si mi se pare ca doctorita romanca din State a uitat sa spuna ca a beneficiat ,spre deosebire de colegii ei americani ,de o facultate gratuita pe seama contribuabililor romani ,chiar luand si bursa.uite ce se poate intampla si la ce sume se ridica datoriile unor medici formati in minunata scoala americana.
     http://dailybail.com/headlines.....urden.html
     nu am varianta articolului in romana dar scrie acolo ca doctorita respectiva a trebuit sa imprumute $250,000 pentru a urma scoala de medicina.in cei sase ani scursi de la terminarea studiilor ,datoria s-a ridicat la $500,000,din cauza dobanzilor si a altor chichite bancare care daca nu esti foarte atent ,pot duce la dublarea datoriei.ce voiam sa spun era ca daca doctorita romanca din America este atat de suparata pe scoala romaneasca ,sa restituie statului roman $500,000 sau macar $250,000,cat au platit colegii ei americani pentru a obtine o diploma echivalenta cu a ei.daca nu ii restituie ,inseamna ca a profitat de sistem ,care intr-adevar nu isi ia nici o masura impotriva unor astfel de persoane.e bine sa ai diploma de medic in State fara sa ai datorii de $250,000,nu?si sistemul romanesc e prost ,pentru ca investeste in oameni care nu ii sunt macar recunoscatori,ce sa mai spunem sa restituie ceva din investitia acordata.cum ar veni ,am luat banii si diploma si nu ma mai intereseaza.pot eventual sa privesc de sus pe toti fraierii din Romania care in continuare platesc taxe ca sa fie pregatiti gratuit medicii societatii viitoare.poate ca daca facultataea de medicina nu ar fi gratuita sau aproape gratuita,ar fi si salariile medicilor mai mari ,ar avea si facultatile abonamente la reviste de prestigiu international samd.parerea mea este ca e mai bine sa i se dea oricarui tanar sansa sa urmeze o facultate ,gratuit ,si apoi acel tanar sa incerce sa rasplateasca societatea pentru investitia facuta in el.daca acel tanar nu contribuie cu nimic societatii respective,ne-am astepta macar la putina recunostinta .

    • Burci Dragos spune:

     Am citit articolul d-lui Tanase si -scuze- mi-au dat lacrimile deoarece sotia dansului (DOAMNA ALINA TANASE) a fost DUMNEZEUL meu in 2009 cand mi-a facut un transplant de stem la clinica Fundeni.Datorita experientei dansei imi pot strange copiii in brate astazi.Orice cuvant de multumire pare prea sarac pentru cineva care iti da o noua sansa la viata .Poate ne este greu sa vorbim despre bolile noastre , poate vrem sa uitam dar e bine sa ridicam glasurile noastre , ale celor care am beneficiat de harul, experienta si dorinta de a vindeca a unor medici despre care se aude prea putin si sa-i laudam din tot sufletul nostru .Nu pot sa-i uit pe D-na Doctor NELY CHERCIU, pe D-na Doctor RODICA ROTARU din CRAIOVA care m-au ajutat sa pot vedea viitorul altfel.Nu pot uita deasemenea colectivul format din D-ne asistente si infirmiere ale caror nume , parte din ele,(rusine sa-mi fie)le-am uitat dar care au stiut si la Craiova si la Fundeni sa-mi faca momentele grele mai usoare.Sunt recunoscator lui DUMNEZEU si lor ,MEDICILOR , pentru puterea lor de a face bine si sunt trist pentru imposibilitatea de a intoarce in aceasta viata ajutorul pe care mi l-au oferit cu atata simplitate si putere.Sa-i respectam si sa le recunoastem meritele cu aceasi putere

 18. [...] Am fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastică în octombrie 2009. De atunci urmez tratament cu citostatice, care mi-a asigurat intrarea în remisie. Particularitațile leucemiei mele indică însă ca riscul de recădere (revenire a bolii) este mare. De aceea, medicii recomandă un transplant de maduvă osoasă (celule stem hematopoietice) acum, la prima remisie, care mi-ar asigura cele mai mari sanșe de recuperare totală. În cazul meu, procedura se poate face doar la o clinică din străinătate,  unde costă 120.000 € - 150.000 €. [mai departe...] [...]

 19. Bogdan Belcea spune:

  Buna.

  De curiositate,

  Leucemie Acuta Limfoblastica cu ce tip de celula ai avut?

  Sper sa te faci bine,
  Bogdan

 20. Anonim spune:

  [...] viaţa i-a dat o lovitură puternică şi crâncenă. În octombrie 2009 a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastica. Şansa lui la viaţă este un transplant de celule stem hematopoietice, care trebuie făcut cât [...]

 21. [...] bucura de toate acestea pentru că îi lipseşte ceva esenţial: sănătatea. Diagnosticat cu o boală care practic îi otrăveşte sângele încet şi sigur (leucemie acuta limfoblastică), el are [...]

 22. georgian raduta spune:

  salut! sper sa citesti acest mesaj,pentru ca as vrea sa aflii ca si eu am suferit de aceeasi boala ca si tine LLA2 aplazie medulara,etc,si acum de 12 ani nu mai iau tratamente,sunt bine,am o viata normala.ceea ce zici de treaba cu ficatu , nu e bai!eu am ficatu cat china si saracu merge si isi face treaba in continuare!treaba cu boala asta este cred eu mai mult de dorinta de viata! doresteti sa traiesti mult!!!!!!!!! fii tot timpul vesel pentru ca asta iti creste sansa ! imi pare rau ca am scris asa poate fara noima ,dar am preamulte in cap si ma rascolesc gandurile! iti doresc numai bine si spre ca dumnezeu sa vegheze asupra ta cum a vegheat si asupra mea!

 23. Alina spune:

  In primul rand vreau sa iti uraz multa bafta si curaj in continuare.
  Am citit ca sotia o sa nasca in martie. Nu ma pricep prea bine, deci sper sa nu spun prostii, dar nu se pot folosi celulele stem din cordonul ombilical?

 24. maria spune:

  Buna Radu,

  Dumnezeu sa te ajute sa scapi cu bine,iti odoresc din tot sufletul.Eu si sotul meu suntem in Londra ,poae ca tot Dumnezeu a vrut sa fie asa ,sa fim aici si nu in tara.Spun asta nu pentru ca medicii nostrii nu ar fi competenti ,ci pentru ca sistemul sanitar este asa cum este si ne-ar fi fost mult mai greu.In noiembrie 2009,sotul meu a fost diagnisticat cu sindrom mielodisplazic ,asta a fost doagnosticul primar ,la prima internare ,mai apoi s-a ajuns totusi la diagnosticul de LAM.Din luna ianuarie ,face chimioterapie,a trecut deja primul ciclu inclusiv perioada de refacere si de maine incepe al doilea ciclu de chimioterapie .Am aflat azi ca celulele bolnave au ajuns la 4% dupa chimioterapie .Medicii spun ca la felul cum a suportat tratamentul atat de agresiv si la cum se simte de bine acum, se asteptau ca celulele bolnave ramase sa fie undeva la 0,si ceva .Deci e nevoie de tratament la fel de agresiv poate chiar mai mult decat primul.Nu ne pierdem speranta ,vom face si transplantul aici ,avem donator compatibil 100% sora sotului .Sa ne ajute Dumnezeu pe toti ,ca medicii fac tot ce le sta in putinta ,sotul meu e tratat foarte bine ,am vazut aici cum e sa fii tratat ca OM,de catre OAMENI.Si spun ca este bine ca s-a intamplat sa fim aici si nu in tara ,pentru ca tot tratamentul ,inclusiv transplantul nu e costa nimic ,doar daca iti vine sa crezi ,bucuria de pe chipul medicilor si a a sistentelor ,cand vad ca este totul ok si le multumesti ca altfel nu ai cum sa-i rasplatesti ,asta fiind pentru ei singura si cea mai mare rasplata .Domane ajuta tuturor celor aflati in suferinta ,Curaj mult ,nu-ti pierde speranta ,conteaza enorm sa ai moralul ridicat,va fi bine .Ai incredere !

 25. maria spune:

  Mii de scuze pt greseli ,sunt foarte emotionata cand vb de toate astea.

 26. lidia spune:

  Buna Radu.Eu am avut LAM-M5 la varsta de 27 de ani.Am aflat acest crunt diagnostic la 2 zile dupa nunta.Familia mea a reusit sa stranga suma de care aveam nevoie pentru a merge la clinica SAN RAFFAELE -MILANO.Am facut transplantul si iata acum au trecut 3 ani de atunci si totul este ok,am o viata normala ca si inainte.Te rog din suflet sa lupti.Doamne ajuta.

  • gabi spune:

   Buna Lidia. Am rugat-o si pe Maria daca mai intra pe acest site sa imi scrie desspre sotul ei, te rog si pe tine la fel . Scriemi te rog si tu amanunte sau poate o adresa de mail sa vorbim mai multe. TE rog mult , sunt disperata.

 27. miha spune:

  Buna! Am 22 de ani, Si eu am fost diagnosticata acum 13 ani cu acelasi diagnostic. Dupa 3 ani de citostatice … totul a decurs bine, fara nicio recidiva … totul este bine. Am trecut peste, oarecum, pentru ca asta nu se poate “uita” niciodata. Repet analizele de 2 ori pe an.
  Acum am o viata normala, sunt anul 1 la master si privesc spre viitor plina de speranta. Sper ca si tu sa treci peste toate! Mult, mult, mult noroc! Nu esti singurul si o sa treci peste cum am trecut si noi – altii! Asteptam vesti bune! Mult curaj! :-*

 28. [...] Dovada indicației de transplant Despre mine Despre boală și evoluția ei în cazul meu [...]

 29. Marius spune:

  sper sa treci peste asta

 30. bia spune:

  http://help-biancafilipescu.blogspot.com/

  SI EA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU…

Lasă un răspuns

*